هنگام ابتلا به کرونا چه بخوریم، چه نخوریم؟

هنگام ابتلا به کرونا چه بخوریم، چه نخوریم؟

در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است. در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.

در این شرایط شیوع بحرانی کرونا در کشور و افزایش احتمال ابتلا، در صورت ابتلا نکات تغذیه‌ای زیر را فراموش نکنید.

به گزارش همشهری آنلاین، در این شرایط شیوع بحرانی کرونا در کشور و افزایش احتمال ابتلا، در صورت ابتلا این ۲۰ نکته کلیدی تغذیه‌ای را در آن زمان رعایت کنید:

۱- مصرف آب را فراموش نکنید حتما روزی ۶ لیوان آب را مصرف کنید.

۲- مصرف غذاهای سرخ‌شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت‌ها، کباب کوبیده و ... ممنوع است.

۳- فقط غذاهای آبپزشده در این دوران مصرف کنید.

۴- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید.

۵-هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز شده که کاملا پخت شده است مصرف کنید.

۶- مصرف شکر و قند را محدود کنید.

۷- غذاهای کنسروی، گوشت‌های فرآوری‌شده و فست‌فودها ممنوع است.

۸-مصرف میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید.

۹- مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا،نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌ها ی صنعتی، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات صنعتی ممنوع است.

۱۰- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده‌های غذایی مصرف کنید.

۱۱- مواد غذایی محرک (مانند برخی ادویه‌های تند) را در غذاهای خود مثل فلفل حذف کنید.

۱۲- صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو مصرف کنید.

۱۳- دانه‌های آجیلی مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو را می‌توانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید.

۱۴- مکمل‌های ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفته ای یک مکمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود.

۱۵- از پودر جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس و ... در سوپ ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف کنید.

۱۶- از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.

۱۷- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است. در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.

۱۸-از میوه های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه ، طالبی مصرف کنید.

۱۹- درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنید.

۲۰-مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.

 

منبع: سایت تحلیلی، خبری «عصر ایران» - لینک کوتاه: asriran.com/003Ldz

https://www.asriran.com/fa/news/798187


مطالب مرتبط

برخی از داروهای مفید در پیشگیری و درمان کرونا

.

مواد خوراکی و داروهای گیاهی دارای تأثیر در پیشگیری و درمان کرونا

برخی از داروهای مفید در پیشگیری و درمان کرونا

فاموتیدین: مطالعات ثابت کرده این داروی ضد اسید (H2 blocker یا H2 antagonist)، خاصیت ضد تکثیر ویروس کرونا و اثر ضدالتهاب دارد. همچنین، این دارو برای درد شکمی ناشی از ابتلا به کرونا در ناحیه معده، مفید است. بهتر است پس از بروز علائم اولیه، هرچه سریع تر مصرف آن شروع شود. فاموتیدین 40 میلی گرم هر دوازده ساعت یک بار، نیم ساعت قبل از غذا، هنگام بروز علائم، توصیه می شود.

برای پیشگیری از فعال شدن و تکثیر ویروس در بدن نیز، می توان قبل از صبحانه و شام، یک قرص فاموتیدین مصرف نمود.

لوزارتان: دربارۀ این دارو، حتماً با پزشک مشورت کنید. این دارو برای هر کس مناسب نیست. معمولاً بسیاری از سالمندان مبتلا به فشار خون، این دارو را مصرف می کنند. لوزارتان، خاصیت ضد تکثیر کرونا دارد. افراد با فشار خون پایین، نباید این دارو را مصرف کنند.

آسپرین: با توجه به آن که از عوارض و مشکلات ناشی از ابتلا به کرونا، ایجاد لختۀ خون است؛ آسپرین می تواند مفید باشد. این دارو، خاصیت ضدالتهاب هم دارد و می تواند تب را کاهش دهد. پیش از مصرف آن، حتماً با پزشک مشورت کنید.

استامینوفن: برای کاهش تب و التهاب، می تواند به کار رود.

ویتامین C: همۀ افراد سالم و مبتلا، بهتر است ویتامین C مصرف کنند. این ویتامین را بهتر است با آب مصرف کنیم.

کورکومین: مادۀ مؤثرۀ زردچوبه است که به صورت قرص مکمل غذایی هم عرضه می شود و مفید است. خاصیت ضدالتهاب دارد.

مواد خوراکی و داروهای گیاهی دارای تأثیر در پیشگیری و درمان کرونا

- زنجبیل

- زردچوبه (کورکومین) 

- سیاه دانه

- دارچین

- مکمل زینک (سبزیجات و سایر غذاهای حاوی روی یا زینک)

- مکمل حاوی سلنیوم (یا غذاهای حاوی سلنیوم)

- مکمل ویتامین C (مرکبات)

- مکمل ویتامین D3 (ماهی یک بار کافی است) (ماهی، جگر و...)